Otvoren "Festival porodice"

Rasim Ljajić i Radmila Hrustanović otvorili "Festival porodice" na Kalemegdanu. Cilj festivala, u okviru koga će biti prikupljana pomoć za ugrožene, afirmacija porodice i porodičnih vrednosti.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljijić i pomoćnik gradonačelnika Radmila Hrustanović otvorili su "Festival porodice" na donjem Kalemegdanu.

Dvodnevna manifestacija, koja se prvi put održava u Srbiji, održava se povodom 15. maja Međunarodnog dana porodice. Cilj festivala je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti.

Ističući humanitarni karakter te manifestacije, Ljajić je izrazio očekivanje da će kroz različite humanitarne akcije u okviru te manifestacije, biti prikupljena pomoć za ugrožene porodice kojih, kako je rekao, ima oko 255.000 u Srbiji.

Ljajić je ukazao da se porodica u Srbiji već dve decenije nalazi u krizi, zbog loše materijalne situacije i nedostatka sistema vrednosti i dodao da je u prošloj godini u Srbiji evidentirano oko 21 odsto razvedenih brakova.

"Suočavamo se i sa posledicama nasilja u porodica i sve su to problemi na koje želimo da ukažemo na ovaj dan", rekao je Ljajić, istakavši da je neophodno da se "vratimo pravim porodičnim vrednostima."

Ljajić je rekao da se oko 4.000 dece u Srbiji nalazi u hraniteljskim porodicama i da u našoj zemlji postoji 3.500 takvih porodica, što je za oko 50 odsto više nego u 2006. godini i dodao da se još oko 700 dece u Srbiji nalazi u domovima za nezbrinutu decu.

Hrustanovićeva je istakla da grad Beograd podržava ovu manifestaciju i ukazala da je porodica neprolazna kategorija, a da "Festival porodice" predstavlja odu porodici i ljubavi.

U okviru Festivala, na Kalemegdanu će danas i sutra, od 11 do 19 sati, biti održan bogat muzičko-zabavni program. Pokrovitelj "Festivala porodice" su Ministarstvo rada i socijalne politike i Narodna kancelarija predsednika Republike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво