"Ples sa Evropom"

Maturanti širom Srbije učestvovali u najvećem sinhronizovanom plesu na svetu u okviru parade "Ples sa Evropom". Istovremeno, plesali maturanti na trgovima evropskih gradova.

Manifestacija "Ples sa Evropom - maturantska parada", u okviru koje su maturanata plesali kadril uz muziku iz Štrausove opere "Slepi miš",  održana je u podne u svim većim gradovima u Srbiji.

Oko 1.500 beogradskih maturanata iz 23 škole učestvovalo je u manifestaciji "Ples sa Evropom - maturantska parada".

Beogradski maturanti su plesali uz muziku iz Štarausove opere "Slepi miš". Manifestaciju je otvorila pomoćnica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović.

Maturanti su plesali na potezu od Narodnog pozorišta do Etnografskog muzeja, ispred zgrade rektorata i Studentskog parka, a učestvovali su i đaci iz dve škole za decu sa smetnjama u razvoju.

Maturanti na trgovima drugih evropskih gradova u isto vreme plesali kadril, a svi su bili povezani putem satelita u najveći sinhronizovani ples na svetu.

Manifestacija "Pleš sa Evropom maturantska parada" održana je i u više gradova u Srbiji.

Na Trgu slobode u Novom Sadu danas je 1.528 maturanata srednjih škola i gimnazija plesalo kvadril, ples koji su plesali francuski Markizi, u okviru Međunarodne manifestacije "Ples sa Evropom - maturantska parada 2009".

Više od 3.000 niških maturanata zaplesalo je uz kadrove operete "Slepi miš" Johana Štrausa Mlađeg. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović pozvao je niške maturante da posle završenog školovanja ostanu u svom gradu i doprinesu svojim znanjem njegovom daljem razvoju.

Pirot se i ove godine priključio međunarodnoj manifestaciji "Ples sa Evropom - Maturantska parada 2009", nastupom maturanata iz svih pirotskih srednjih škola u podne u centru grada.

Iz pirotske Gimnazije, Ekonomske, Tehničke, Mlekarske, Srednje stručne i škole "Mladost" 554 maturanata zaplesalo je pred velikim brojem građana maturantski ples uz kompoziciju Johana Štrausa "Slepi miš-kvadril".

Više od 600 maturanata užičkih srednjih škola danas je na Trgu partizana - omiljenom sastajalištu mladih u tom gradu, u prisustvu nekoliko stotina svojih sugrađana, po prvi put učestvovalo u manifestaciji "Plesom sa Evropom", koja je istovremeno održana u gradovima osam evropskih država.

U kadril četvorkama na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu više od 1.200 maturanata tačno u podne zaplesalo je u okviru evropske manifestacije "Kadril dens festival".

Obučeni u crvene i bele majice i sa belim kišobranima u rukama zrenjaninski maturanti posle kadrila nastavili su zabavu uz zvuke zrenjaninskog orkestra "El fuego".

U tradicionalnom maturskom kadrilu, prema izjavi organizatora, u Srbiji je u 25 opština i većih gradova učestvovalo ove godine 14.000 maturanata.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво