Читај ми!

Ukinuta vanredna situacija na teritoriji Pirota

Štab za vanredne situacije Pirota ukinuo je vanrednu situaciju na delu teritorije Grada Pirota, koja je uvedena 25. decembra, zbog prevrtanja vagon cisterni sa amonijakom i curenja tog hemijskog jedinjenja iz jedne od cisterni.

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba Vladan Vasić zaključio je da je Štab blagovremeno reagovao kada je do akcidenta došlo i dodao da su se uslovi za ukidanje vanredne situacije stvorili, kada su pre dva dana sve cisterne sa amonijakom podigne i bezbedno uklonile sa mesta gde se desila nesreća.

"Sve cisterne su sklonjene, pet cisterni se nalazi u stanici kod sela Staničenje, a uvedene su i preventivne mere za taj deo purge pa će se vozovi kretati maksimalnom brzinom od 20 kilometara na čas, a maksimalna masa kompozicije će biti 1.200 tona",

Kako je dodao, kompozicija sa prevrnutim vagonima imala je 1.600 tona, a uvedena je i zabrana prevoza amonijaka na pruzi Pirot-Niš. Ne znamo do kad će trajati", rekao je Vasić.

Kaže da je Štab doneo preporuke da se nabavi oprema za zaštitu disajnih organa i da se ubrza osposobljavanje sistema za uzbunjivanje.

"Treba da upoznamo javnost kako će sistem funkcionisati, koji su znakovi i zvuci i koje je njihovo značenje. Smatram da se Štab dobro snašao, da smo brzo uveli i vanrednu situaciju i mere, posledice su otklonjene bez ikakvih problema i mislim da smo ovu vanrednu situaciju uspešno okončali", zaključio je Vasić.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво