Читај ми!

Tužilaštvo: Preduzećemo sve mere protiv napadača na novinare, policiju i učesnike Evroprajda

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja su preduzela akte nasilja tokom jučerašnjih okupljanja u Beogradu, poručio je viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

​"Naročito ističem da će tužilaštvo sve raspoložive kapacitete usmeriti ka utvrđivanju svih relevantnih okolnosti napada na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova na Autokomandi, napada i pretnji koji su upućivani novinarima, kao i pojedinim učesnicima manifestacije 'Evroprajd"', kaže Stefanović.

​Istovremeno pozdravlja krajnje profesionalno, savesno i odgovorno postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su, kako ističe, još jednom pokazali sposobnost da održe javni red i mir.

Tokom jučerašnjeg održavanja Evroprajda bilo je angažovano 5.200 pripadnika MUP-a, a uhapšena su 64 izgrednika.

Direktor UKC Srbije Milika Ašanin rekao je za RTS da se za medicinsku pomoć u Urgentni centar javilo 13 policajaca i pet učesnika Prajda. 

"Na opservaciji su, 24 časa zadržana dva policajca, kod jednog se radilo o povredi glave a kod drugog o povredi šake. Svi su s lakšim povredama vraćeni kući, kao i učesnici Prajda", izjavio je Ašanin.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи