Читај ми!

Приведена 64 изгредника, повређено 13 полицајаца – завршница Европрајда на Ташмајдану

Учесници Европрајда завршили су шетњу од зграде Уставног суда до Ташмајдана, где је одржан концерт. Претходно су забележени инциденти. Противници манифестације окупили су се код Храма Светог Саве. Полиција је потиснула мању групу грађана који носе верска обележја и противе се одржавању Европрајда од Главне поште низ Таковску улицу до зграде РТС-а. На улицама Београда ангажовано око 5.200 припадника МУП-а, ухапшена 64 изгредника, саопштила је премијерка Ана Брнабић на посебној конференцији за новинаре. Министар полиције Александар Вулин рекао да је повређено 13 припадника МУП-а.

Учесници "Европрајда 2022" протестовали су шетњом од зграде Уставног суда до Ташмајдана, где се одржава концерт.

Због шетње у оквиру "Европорајда", као и скупа антиглобалиста који се тој шетњи противе, у центру Београда је велики број припадника полиције. Центар града већи део дана био је блокиран.

Један од координатора Европрајда Горан Милетић захвалио је свима који су дошли, те нагласио да кроз шетњу показују да су грађани и грађанке као и сви остали. 

У шетњи су, поред европских званичника, виђени и амбасадори западних земаља, међу којима и амерички амбасадор Кристофер Хил.

Шеф Делегације Европске уније Емануеле Жиофре истакао је да је поносан да шета са европским дипломатама и LGBTIQ активистима из Србије и Европе. 

Противници манифестације окупили су се код Храма Светог Саве. Полиција је претходно потиснула мању групу грађана који су носили верска обележја и противили се одржавању Европрајда од Главне поште низ Таковску улицу до зграде РТС-а.

Повређено 13 полицајаца

Министар полиције Александар Вулин, који је обишао повређене полицајце, рекао је да је повређено 13 припадника МУП-а.

Ангажовано је око 5.200 припадника МУП-а, ухапшена 64 изгредника, саопштила је премијерка Ана Брнабић на посебној конференцији за новинаре.

Ипак, премијерка је истакла да је дан протекао без већих инцидената.

"Морам да кажем да то заиста није био велики број инцидената, нити велики број људи који је правио инциденте", истакла је премијерка.

Многе улице су биле затворене, а измењен је режим рада градског превоза.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво