Читај ми!

Obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Svečanom manifestacijom u Bijeljini, Srbija i Republika Srpska obeležile su zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj istorijski trenutak zahteva da se ujedinimo pod našom trobojkom, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ovim danom ne obeležavamo samo tri naša simbola nego i samu suštinu postojanja. Patrijarh srpski Porfirije rekao je da narod koji nema duhovnog jedinstva i zdravlja liči na šupalj orah. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da je siguran da će buduće decenije biti decenije našeg jedinstva i ujedinjenja. Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da pokazujemo opredeljenost da idemo krupnim koracima u budućnost.

Petnaesti septembar izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front.

Ovaj praznik prvi put je bio svečano proslavljen prošle godine, na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Na današnji praznik počeli su radovi na izgradnji deonice auto-puta od Bijeljine do Rače u mestu Velika Obarska, nedaleko od Bijeljine. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predložio je da se ta deonica auto-puta zove "Auto-put srpskog jedinstva".

Brojni zvaničnici uputili su čestitke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво