Читај ми!

Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti dr Zorana Stankovića

Povodom smrti dr Zorana Stankovića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća njegovoj porodici, prijateljima i kolegama.

Patolog i bivši ministar zdravlja i odbrane Zoran Stanković preminuo je od posledica koronavirusa.

"Sa tugom sam primio vest o smrti dr Zorana Stankovića, izuzetnog stručnjaka i čoveka koji je bio tihi svedok novije istorije našeg regiona kroz prizmu odgovornog i teškog posla koji je obavljao savesno i odgovorno, uz druge brojne odgovorne dužnosti u Vladi Republike Srbije", naveo je Vučić.

"Besprekorne reputacije i sa ogromnim ugledom u profesiji, dr Stanković je lično dokumentovao na hiljade slučajeva, ne gledajući na poreklo žrtava, već tragajući jedino i isključivo za istinom, u skladu sa najvišim ličnim i profesionalnim moralnim načelima", ističe se u telegramu predsednika Vučića.

I potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je u ime Ministarstva odbrane i svoje lično telegram saučešća porodici dr Zorana Stankovića.

"Odlazak jedne ličnosti kakav je bio Zoran Stanković nenadoknadiv je gubitak ne samo za porodicu i najbliže prijatelje, već i sve nas koji smo imali tu privilegiju da ga poznajemo i da sarađujemo sa njim. Čitav radni vek posvetio je unapređivanju sebe radi nesebične brige o drugima, čak i onda kada su uslovi za to bilo naizgled nemogući. Lik i delo takvog profesionalca i pre svega ljudske veličine svakako će ostaviti neizbrisiv trag u našim sećanjima. Neka mu je večna slava", navodi se u telegramu ministra Stefanovića.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво