Читај ми!

Iz veka u vek – obeležen 97. rođendan Radio Beograda

Svečanim uručenjem nagrada "Neda Depolo" Radio Beograd je obeležio 97. rođendan. Najstariji član RTS-ove porodice jedna je od 10 najstarijih radio-stanica u Evropi.

Za tri godine Radio Beograd ulazi u drugi vek postojanja. Najstariji elektronski medij na Balkanu počeo je emitovanjem vesti, servisnih informacija, izveštaja o vodostaju i berzi.

Za skoro jedan vek rada realizovano je više od dva miliona sati programa. Za ljubitelje muzike tu su koncerti, verni gledaoci sporta prate prenose utakmica, a dramski program u arhivi ima nekoliko hiljada radio-drama.

"Radio Beograd se prilagođavao i zlatnim vremenima svojim, ali i televizije, interneta i pokušao da od tih medija uzme ono sve što je najbolje. Zbog tog prilagođavanja smo se prilagodili i svim okolnostima pandemije", naveo je direktor Radio Beograda Milan Nedić.

Zbog takvih okolnosti ove godine neki koncerti i pesničke večeri nisu održani, kao ni dodela nagrada "Zlatni mikrofon".

Mladim talentima uručene nagrade "Neda Depolo" 

Drugi program Radio Beograda uručio je mladim talentima nagrade "Neda Depolo". Prva nagrada pripala je za rad "o kolapsu jednog digitalnog uređaja".

"Svako ko me poznaje zna da sam ja daleko od nekog studenta za primer i utoliko mi je draže što ova nagrada ide u ruke nekog poput mene jer to daje nadu nama koji iako nemamo najbolje ocene, nemamo najbolju opremu, ali imamo ideje koje prave razliku i koje se računaju", rekao je Luka Latinčić, student FDU.

"Ova nagrada nam je veoma bitna jer je pre svega o mladim ljudima i na neki način pokazuje da radio nije samo informacija, nije samo muzika, nije samo zabava, nije čak ni samo kultura, nego radio može biti i umetnost", kazao je Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Danas Radio Beograd ima četiri osnovna programa, nove kultne emisije, proizvodi gotovo 200 sati premijernih sadržaja dnevno, a uspešno plovi i internet vodama. Sledeće nedelje se otvara i digitalizovani Studio 13 koji će postati epicentar za pevače, ansamble i orkestre.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара