Читај ми!

Protest antivaksera i antiglobalista u Beogradu, kordoni na više punktova – policajci gađani jajima

U Beogradu je održan protest antiglobalista i protivnika kovid propusnica, vakcinacije i drugih mera protiv koronavirusa. Grupa od nekoliko desetina demonstranata gađala je jajima policijski kordon u Nemanjinoj ulici.

Demonstranti su se okupili na Trgu republike oko 17.30, u vreme dok se nedaleko od te lokacije održavala šetnja u okviru Parade ponosa.

Na protestu su brojne organizacije - Antiglobalisti Srbije, Lekari i roditelji za nauku i etiku, Pokret srpske sabornosti, Pokret otete bebe - promena sistema. 

Kako se može videti na fotografijama novinskih agencija, skupu na Trgu pridružio se i lider Dveri Boško Obradović, koji je podržao protest. 

U protestnu šetnju demonstranti su krenuli sa Trga, a iza zgrade Predsedništva, na Terazijama, zapaljene su baklje. 

Sa govornice postavljene na kamionu su poručili da su protiv kovid propusnica, maski, vakcinacije, da se "gnušaju" Parade ponosa. Zapalili su i izgazili zastavu duginih boja, simbol LGBT zajednice.

Demonstranti su istakli zastave Srbije i različitih pokreta, pojedini nose ikone, a razvili su i transparent "Sloga biće poraz vragu". Pevali su "Oj, Kosovo, Kosovo".

Okupljeni su oko 19.30 krenuli niz Terazije, ka zgradi Vlade Srbije. Grupa demonstranata pokušala je da se popne uz Nemanjinu ulicu, ali im kordon policije nije dozvolio da prođu.

Zatim su se okrenuli i spustili niz Nemanjinu ulicu do spomenika Stefanu Nemanji, gde su raširili transparente i zastave. U jednom trenutku učesnici protesta zaigrali su užičko kolo oko spomenika.

Grupa demonstranata jajima je gađala kordon policije u Nemanjinoj ulici, kod nekadašnje zgrade Generalštaba. 

Ranije tokom večeri policijski kordon na kratko je obišao i ministar policije Aleksandar Vulin, ali se nije obraćao medijima. 

Kordoni policije za razbijanje demonstrancija i kod Beograđanke i u Resavskoj ulici.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво