Читај ми!

Čestitke jevrejskoj zajednici povodom Roš Hašane

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministarka pravde Maja Popović uputili su čestitke svim pripadnicima jevrejske zajednice povodom Roš Hašane.

Aleksandar Vučić uputio je čestitku rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asielu, predsedniku Saveza Jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji uz želje da im naredna godina donese obilje novih plodova i radosti.

"Povodom Roš Hašane i predstojećih praznika srdačno Vam želim dobru godinu! Dani sećanja, kajanja i duhovne obnove vekovima su nepresušni izvor duhovne snage i radosti. Duhovna snaga Jevreja trajno je uzidana u temelje svetske civilizacije i kulture, kao i u duhovne i kulturne temelje Srbije. Želim da naredna godina donese obilje novih plodova i radosti u jevrejskoj zajednici, a takođe i nastavak i unapređenje skladnih odnosa sa svim ljudima dobre volje u našoj Republici Srbiji. Šana tova", navodi se u čestitki predsednika.

Miloš Vučević čestitao je  pripadnicima jevrejske zajednice praznik Roš Hašanu i poželeo im da novu 5782. godinu dočekaju u miru i slozi okruženi najmilijima, saopštio je Grad Novi Sad.

"Neka nas služi zdravlje i da smo uvek vođeni solidarnošću i dobrim namerama, a važni praznici da nas podsećaju na to da je najveća vrednost uvek i jedino čovek, te da je naša zajednička misija stvaranje humanijeg i boljeg društva", istakao je Vučević.

Čestitke je uputila i ministarka pravde Maja Popović koja je svim pripadnicima Jevrejske zajednice povodom Roš Hašane i predstojećih praznika poželela mir, radost i ljubav.

"Dani sećanja i kajanja nas pozivaju da zajedno gradimo svet u kome će narodi u miru umnožavati Božije darove. Želim da predstojeća godina donese obilje ovih darova Jevrejima i svim ljudima dobre volje uz misao da smo svi deca jednog Boga. Neka mir, radost, međusobna ljubav i bratska sloga svedoče o neraskidivim srpsko-jevrejskim vezama potvrđenim u najtežim trenucima istorije naših naroda. Šana tova", navela je ministarka u čestitki.

Čestitku je uputila i Uprava za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde.

"Želeći da naredna godina bude puna mira, radosti i svakoga dobra, uvek budite uvereni u neraskidive bratske veze srpskog i jevrejskog naroda, zauvek iskovane u zajedničkim stradanjima i borbama", navodi se u čestitki Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво