Читај ми!

Čestitke povodom Kurban-bajrama

Islamskim vernicima praznik Kurban-bajram čestitali su ministarke u Vladi Srbije, Zorana Mihajlović i Darija Kisić Tepavčević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je vernicima islamske veroispovesti Kurban-bajram sa željom da ga provedu u sreći, zdravlju i dobrom raspoloženju sa najbližima, u toplini svojih domova.

"Neka dane velikog praznika, koji simbolizuje istinsku posvećenost i žrtvovanje svega što je prolazno, obeleže velika radost, međusobna ljubav i poštovanje, ali i empatija i nesebično darivanje", ističe se u čestitki Mihjalovićeve.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević poželela je islamskim vernicima, reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nusufoviću, glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muftiji Mevlud ef. Dudiću da Kurban-bajram provedu u miru i blagostanju.

"Želim da vam ovaj praznik još jednom pokaže da su ljubav, sloga, međusobno uvažavanje i tolerancija principi koje svako od nas treba svakodnevno da neguje i deli sa svojim najbližima", naglasila je Kisić Tepavčevićeva.  

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, uputio je najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

Svečarski duh ovog radosnog praznika, uvek i iznova nas podseća na svevremene vrednosti zajedništva, solidarnosti, čovekoljublja i dobrote, navodi se u čestitki.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je Kurban-bajram u ime svih sugrađana.

"Želim vam da radost bajramskih praznika podelite sa svojom porodicom i prijateljima", poručio je u svojoj čestitki gradonačelnik Beograda.

Čestitku islamskim verncima u ponedeljak su, između ostalih, poslali predsednik i premijerka Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, kao i patrijarh srpski Porfirije.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво