Promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije – "nećemo stati, idemo u nove pobede"

Svečanom ceremonijom u prve oficirske činove promovisana su 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Najboljim mladim oficirima predsednik Aleksandar Vučić uručio je pištolje sa posvetom. Nećemo stati, idemo dalje u nove pobede kao ponosni oficiri Vojske Srbije, poručio je prvi u rangu Ognjen Zlatić. Prvi put je na svečanosti promocije nastupio konjički vod Grade.

Promocija novih oficira Vojske Srbije ove godine je bila nešto drugačija nego ranijih godina, ali su svakako šapke poletele uvis.

Posle 14 godina promocija mladih oficira nije održana ispred Narodne skupštine, već se poštujući mere epidemiološke zaštite vratila u krug Vojne akademije – u kasarnu "General Jovan Mišković".

U programu ovogodišnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije bio je i letački i kulturni deo, nastupili su vazduhoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", dramski i muzički umetnici.

Juče je održana generalna proba svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, a kadetima su i dodeljene diplome i nagrade.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво