Paor na pravom mestu

Pera Milankov od pre mesec dana predsednik je Opštine Nova Crnja. Milankov je prvi paor koji je seo u predsedničku fotelju, u kojoj su u prethodna tri mandata sedeli lekari i stomatolozi.

Prošlo je vreme kada je paor gužvao šešir da uđe u kancelariju. A ,mislim, da kada ovoliko možemo da proizvodimo, moramo da znamo kako se, ne samo puni, već i prazni opštinski budžet, rekao je Milankov.

Poverenje prvom čoveku Opštine Nova Crnja ukazalo je pet stranaka koji su načinili većinsku koaliciju "Pokreta za proevropsku Novu Crnju".

"Ovde obrađujemo 26.000 hekatara zemlje i na toj površini se proizvodi milion tona hrane. Opština broji 11.000 stanovnika, ipak imamo 2.500 nezaposlenih, a samo 1.500 zaposlenih građana," naglasio je Milankov.

U Novoj Crnji je ugašen veliki broj proizvodnih pogona od kojih je Fabrika šećera najveća. Potencijala za razvoj uz poljoprivredu u ovom kraju ipak ima.

"Naša glavna prednost je blizina granice i terminal koji se na njoj gradi , kao i gradnja radne zone," rekao je novi predsednik opština Nova Crnja.

"Ima puno problema u poljoprivredi i očekujemo da nam novi predsednik pomogne , jer je i sam poljoprivrednik " najčeći je komentar je žitelja Crnje.

U tom mestu, na predlog novog predsednika, nedavno je  formirana Asocijacija poljoprivrednika - uglednih domaćina, koja ima za cilj da obezbedi bolji status poljoprivrede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво