Muškarac zaražen koronavirusom prebačen u Novi Sad

Pacijent kod koga je potvrđen koronavirus, a koji se od juče nalazi na lečenju u izolaciji subotičke bolnice, prebačen je na dalje lečenje u KC Vojvodine u Novom Sadu.

Četrdesettrogodišnji muškarac bio je smešten u subotičku bolnicu, nakon što je kod njega potvrđen koronavirus. On je boravio u Budimpešti kod sestre i sam se javio nadležnim organima.  

Nakon jutrošnje vizite, koju su zajednički obavili subotički lekari, ali i kolege iz Beograda i Novog Sada, odlučeno je da pacijent bude prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Kako je navedeno na tom sajtu, odluka o prebacivanju u Novi Sad doneta je zbog stalnih skokova temperature koje je imao tokom noći.

Direktor Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović koji je obišao zaraženog pacijenta, istakao je da će sve mere vezane za njegovo dalje lečenje biti koordinisane sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i ekspertima koji su već učestvovali u lečenju takvih bolesnika. 

"Pacijent koji je zbog potvrđene infekcije Kovid-om 19 primljen u izolaciju opšte bolnice u Subotici, zbog ponovne pojave povišene temeperature i pošto nije došlo do poboljšanja laboratorijskih nalaza, nakon pregleda konzilijuma koje je formiralo Ministarstvo zdravlja, prebačen je na dalje lečenje u izolacionu jedinicu Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine", rekao je Stevanović.

Naveo je da je odluka o tome, kao i o daljim terapijskim merama, doneta u koordinaciji sa stručnjacima iz Svetske zdravstvene organizacije koji su, dodao je, već bili u Italiji i učestvovali u lečenju tamošnjih obolelih.

"Sve dalje mere vezane za njegovo dalje lečenje biće koordinisane sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i ekspertima koji su već učestvovali i imaju značajno iskustvo u lečenju ovakvih bolesnika", naveo je Stevanović, koji je i predsednik Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Dodao je da u Srbiji, sem tog pacijenta, nema više nijednog potvrđenog slučaja zaraze od novog korona virusa Kovid-19.

Lečenje muškarca inficiranog koronavirusom biće nastavljeno u KC Vojvodina pod stalnim nadzorom infektologa i ostalih lekara iz Novog Sada i Beograda.  

Prema poslednjim infromacijama, do 7. marta na "Torlaku" je testirano ukupno 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja zaraze koronavirusom. 

Testirani su i članovi porodice muškarca koji je zaražen i rezultati na koronavirus su negativni

Takođe, negativan je i test žene koja je došla iz Švajcarske, a za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво