Жена у Лозници нема коронавирус, заражени мушкарац стабилно

Жена из Швајцарске која је јуче смештена на инфективно одељење лозничке болнице негативна је на коронавирус, потврђено је РТС-у. Мушкарац у Суботици који је заражен вирусом у стабилном стању и нема температуру.

Жена је јуче смештена на инфективно одељење болнице у Лозници јер је имала симпоме који су се доводили у везу са симтомима коронавируса.

Сви неопходни узорци послати су на Институт "Торлак" и тестови показују да нема коронавирус.

Заражени пацијент, који је први и за сада једини случај коронавирса у Србији, лежи на инфективном одељењу суботичке болнице је стабилно, добро се осећа и нема температуру.

Директор болнице у Суботици Слободан Пушкар каже за РТС да је "ово нормалан и очекиван ток болести".

Понавља да је пацијент примљен на одељење које је припремљено месец дана унапред са свим неопходним материјалом, лековима и другим средствима.

Према његовим речима, суботичка болница ради редовно.

Чланови породице зараженог негативни су на коронавирус, а требало би да надлежни наредних дана испитају и провере све људе са којима је 43-годишњи мушкарац био у контакту током претходне две недеље.

Подседимо, он је пре неколико дана боравио у Будимпешти и сам се јавио надлежним органима.  

Према последњим инфромацијама са сајта covid19.rs, до 7. марта на "Торлаку" je тестирано укупно 75 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја Mинистарства здравља у петак у 18 часова, тестирани су узорци укупно осам особа, који су негативни на коронавирус.

Због ширења коронавируса свуда у свету, Министарство просвете дало је препоруке свим школама да се одложе ђачке екскурзије у иностранство.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво