Mala Nađa iz Niša dobila novi dom

Šestogodišnja Nađa Mladenović iz Niša, koja je živela sa bakom i dekom u kući bez osnovnih uslova, van grada, i pešačila pet kilomtara do škole, preselila se u novi stan kupljen na njeno ime sredstvima iz donacija.

Umesto u nedovršenoj kući bez kupatila, punoj vlage, među njivama i voćnjacima, Nađa sada živi u novom stanu blizu škole i privikava se na bolje uslove.

"Uđem u kupatilo, pustim vruću vodu, okupam se, operem zube. Imam svoj radni sto. Ne nedostaje mi ništa. Imam sve", kaže Nađa.

Sudbina male Nađe, češće bolesne nego zdrave, o kojoj brinu baka i deka, podigla je na noge ne samo Niš, već čitavu Srbiju. Tako je za kratko vreme sakupljeno više od 40.000 evra - dovoljno za novi stan na ime devojčice.

"Da se zahvalim celoj Srbiji, srpskom narodu, mojim penzionerima, deci od 17 godina koja su dolazila kod nas u kuću i donosila novac i poklone. Sad imam sve. Apsolutno sve. A i ona je mnogo srećnija", kaže baka Slavica Mladenović.

Uz pomoć pojedinaca i firmi, stan je i opremljen. Otac, koji se ranije odrekao starateljstva, ponovo je prisutan u Nađinom životu, a u zbrinjavanju ove porodice učestvuju i institucije.

"Opredelili smo sredstva za adaptiranje kućice u kojoj je mala Nađa živela, i ono što je najbolje za Nađu je da Centar za socijalni rad prati porodicu i da ona živi sada u jednoj porodičnoj atmosferi", kaže Tijana Đovđević Ilić iz Gradske većnice.

Mladenovići nisu nikada tražili pomoć, pa se o uslovima u kojima žive saznalo kada je Nađa krenula u predškolsko, a vaspitačica i škola pokrenule akciju pomoći.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 22. jan 2020, 14:10) - Pedja [neregistrovani]

Hvala dobrim ljudima

U vremenu kojem živimo,gde niko nikoga ne gleda pa i oni najrodjeniji, uspelo je da ova divna devojčica koja nije znala šta je to čokolada a kamo li nečeg drugog, dobila šta svako normalno dete zaslužuje. Ali na žalost ko zna koliko još uvek ima ovakvih tužnih priča za koje se nezna. Hvala svima koji su pomogli, da se ne zagubi ono ljudsko HUMANOST i pomoć kojima je najpotrebnija.

(utorak, 21. jan 2020, 23:25) - Boban Markovic [neregistrovani]

Dobrotvori

Srbija je vecna dok su joj deca verna.
Ziveo nas narod!