Formirana Radna grupa za sistemsko rešavanje zaštite vazduha – u njoj 27 članova

Vlada Srbije je na današnjoj sednici formirala Radnu grupu za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha u Republici Srbiji i imenovala premijerku Anu Brnabić za predsednicu ovog tela.

Zadatak Radne grupe je da prati, analizira i razmatra najvažnija pitanja u oblasti zaštite vazduha od zagađenja u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na sistemske probleme, navedeno je u saopštenju Vlade. 

Navodi se i da će Radna grupa davati analize stanja i predloge mera za sistemsko rešavanje uočenih problema i usklađivanje stavova nadležnih državnih organa i drugih organizacija i institucija koje se bave pitanjem zaštite vazduha od zagađenja.

Ističe se da će radna grupa koordinirati radom svih državnih i drugih nadležnih organa i institucija, i predlagati i analizirati efekte mera koje nadležna tela sprovode radi zaštite i unapređenja kvaliteta vazduha.

Radnu grupu čini 27 članova – resorni ministri Goran Trivan, Zlatibor Lončar i Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor policije Vladimir Rebić, direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" prim. dr Verica Jovanović, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd prof. dr Dušanka Matijević, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predstavnici drugih relevantnih institucija. 

Formiranje radne grupe najavio je ministar Goran Trivan, ističući da će ona biti formirana zarad praktičnih poteza.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 18. jan 2020, 00:53) - anonymous [neregistrovani]

Saznati

Nema sta, sve ekolozi, klimatolozi, vrsni naucni radnici i strucnjaci...svasta cemo od njih saznati...

(subota, 18. jan 2020, 00:14) - anonymous [neregistrovani]

Fina prasina

Treba razmisljati i o drugim zagadjivacima kao npr pilane,postrojenja za preradu metala , otpada... da se trazi orosavanje ili filtracija fine prasine....

(petak, 17. jan 2020, 22:52) - anonymous [neregistrovani]

Kotlovi na mazut

Prvo da se uklone iz toplana kotlovi na mazut i da ostanu samo kotlovi na gas.

(petak, 17. jan 2020, 22:50) - anonymous [neregistrovani]

To smo mi

Sve navrat-nanos.

(petak, 17. jan 2020, 21:08) - anonymous [neregistrovani]

No-Burn Day

Da se uvede makar par sati dnevno zabrana loženja ( No-Burn Day ). Ako ja mogu da čekam jeftinu struju u 23h mogu li ložači da lože samo poslepodne?

(petak, 17. jan 2020, 19:21) - Smederevac [neregistrovani]

Svaka čast

Sve ovo su trebali da rade placene osobe koje su u drzavnom vrhu a ne da se formira jos jedna grupa i to da ide o trosku gradjana....

(petak, 17. jan 2020, 17:47) - Furioso [neregistrovani]

spisak

Ja bih tražio da se javno objavi konkretan spisak na šta su se tačno potrošile pare koje su bile namenjene ekologiji.

(petak, 17. jan 2020, 17:15) - slavica [neregistrovani]

ostavka

Ostavka za većinu sa spiska. Ne zato što su direktno odgovorni, već zato što do sada ništa nisu preduzimali i što se bahato odnose prema građanima. Šta je sa parama od uplaćenih eko taksi:?