Krajem januara prvi konkurs za zapošljavanje u prosveti

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će krajem januara biti raspisan prvi konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika.

Prednost pri zapošljavanju, kako je rekao Mladen Šarčević, imaće prosvetni radnici koji dugo rade na određeno vreme, ali će se gledati i kvalitet njihovog rada.

"U prvom konkursu koji će ići krajem januara posao će dobiti prosvetni radnici koji su počeli da rade na ugovor 2014. i pre toga, kao i 2015. godine", rekao je Šarčević.

Naredni konkurs, kako je naveo, biće već u februaru, a sledeći u martu.

Nije mogao tačno da precizira koliko ljudi u školama radi na određeno vreme, ali se, kaže, procenjuje da je u pitanju broj između 18.000 i 22.000 zaposlenih na ugovor.

Upitan kako će se izbeći eventualne zloupotrebe direktora na konkursima za zapošljavanje, ministar je rekao da se to neće dozvoliti i da ima ovlašćenja da smeni direktore.

"Nećemo dozvoliti samovolju direktora, ali ni sindikalne pritiske", rekao je Šarčević.

Ministar prosvete je rekao da je zapošljavanje u prosveti važna mera i za rast nataliteta, jer je reč o mladim ljudima koji uz stalni posao mogu da planiraju porodicu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво