Zlatna svadba obojena humanošću

Leskovčani Zora i Dušan Lešnjak proteklog vikenda proslavili su zlatnu svadbu. Uz poziv, od gostiju su tražili da im umesto pića i cveća daruju novac, a sve što su dobili na poklon uplatili su NURDOR-u.

Prepoznali su se, kažu uglas, pri prvom susretu – na radnom mestu u fabrici "Zdravlje" mlada laborantkinja i inženjer tek stigao iz vojske. Priču o zajedničkom životu počeli su da ispisuju naredne godine.

Pregršt radosti, nešto brige, poslovni uspesi i lomovi, stali su u pola veka protkanih ljubavlju kojom i danas zrači dom Zore i Dušana Cvetkovića.

Kakav je bio na početku – pažljiv, dobar, takav je i danas, kaže Zora.

"Svakome bih savetovao da ima veliku ljubav, da ima veliko razumevanje, da ima ozbiljnu trpeljivost, jer to je jedino što održava dugogodišnji brak", priča Dušan.

U "fići" i "zastavi", mladenci i kumovi, zbog neradnog Dana Republike, morali su na venčanje u susedno Vlasotince.

Slavlje je nastavljeno u porodičnoj kući Cvetkovića. Zlatna svadba u restoranu, na koju su gosti pozvani sa pomalo čudnim zahtevom.

"Samo nas dvoje smo znali i onda smo se odlučili za decu obolelu od raka", kaže Zora.

O svojoj odluci govore samo kako bi u ove svečarske dane podstakli ljude da ih slede.

"Svaku svečanost koju organizujete, svaki poklon koji treba da dobijete, pokušajte da svedete na nešto malo para koje ćete pokloniti onima kojima su one mnogo potrebnije nego vaši pokloni", kaže Dušan.

Njihova deca i unuci Dušan, Marko i Jovan, s razlogom treba da budu ponosni što su potomci čestite i plemenite stare leskovačke familije Lešnjak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво