Pošta Srbije: Od januara više plate za zaposlene

Programom Preduzeća predviđena uvećanja zarada, a posebna pažnja biće posvećena unapređenju materijalne sigurnosti zaposlenih sa najnižim primanjima, saopštila je "Pošta Srbije" posle sastanka v.d. direktorke tog javnog preduzeća Mire Petrović i potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića.

Nadzorni odbor "Pošte Srbije" na sednici od 29. novembra usvojio je program poslovanja kojim je predviđeno uvećanje mase zarada za zaposlene za deset odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti za 2019. u martu sledeće godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za tekuću godinu, saopštilo je to javno preduzeće.

Kako je obrazloženo, planirano povećanje zarada, u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima "Pošte Srbije" u ovom trenutku i održivim poslovanjem.

Na sastanku potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića i v. d. direktorke "Pošte Srbije" Mire Petrović rečeno je da će se posebno voditi računa o zaradama zaposlenih sa najnižim primanjima, kao i da se planira ukidanje Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

To će, kako se ističe, uticati već na januarsku platu, koja će biti znatno uvećana, čime će se približiti republičkom proseku.

U saopštenju se podseća da je socijalni dijalog o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP "Pošta Srbije", započet u martu doveo do niza konkretnih mera koje se već sprovode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво