Osobe sa invaliditetom: Ukidanje "CarGo" prevoza neprihvatljivo

Predstavnici više različitih udruženja osoba sa invaliditetom okupili su se ispred Vlade Srbije u znak podrške Udruženju građana "CarGo". Poručili su da je zahtev za ukidanje "CarGo", prevoza neprihvatljiv. To bi, kako kažu, značilo da oni ne mogu da dođu do bolnica, škola kao i da svakodnevno funkcionišu.

Predstavnice ovih organizacija rekle su da se protive zahtevima taksista da se oduzimaju  "CarGo" kombiji za osobe sa invaliditetom i apelovale na državu da se zaustave napadi na to udruženje, i dalja blokada Beograda.

Predstavnica Nacionalne organizacije osoba sa inaliditetom Srbije i Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije Ljubinka Borizoski istakla je da su im "CarGo" vozila za osobe sa invaliditetom umnogome olakšala život i dodala da su bez tih vozila osobe sa invaliditetom osuđene na povratak u prošlost.

Iva Ignjatović iz Udruženja obolelih od spinalne mišićne atrofije Srbija navodi da bi za osobe za sa invaliditetom ukidanje "CarGo-a" značilo ukidanje besplatnog odlaska do bolnica i nazad na primanje terapije od životnog značaja.

"Mnogobrojnoj deci bi se ukinuli odlasci do škole i nazad, svakodnevno dostojanstveno izlaženje u grad na koje imamo pravo kao i svi građani Srbije", objašnjava Ignjatovićeva.

Predsednik "CarGo-a", rekao je da će u narednom periodu biti obezbeđeno još pet kombija za prevoz osoba sa invaliditetom, kao i da je predata dokumentacija za osnivanje " CarGo", fondacije. 

Taksisti su i danas blokirali Beograd iz šest pravaca. Blokada grada je počela u 14 časova i po najavama, trajaće do 17 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи