Трећа недеља протеста таксиста – блокада Славије, хапшење у Савској

Протест Удружења таксиста у Београду ушао је у трећу недељу. Трг Славија био је потпуно блокиран, као и већи део центра Београда. Саобраћај у граду био је отежан, а бројне линије градског превоза обустављене. Две особе су ухапшене због инцидента у Савској улици.

Таксисти су у протестну вожњу кренули око 14 часова из Кумодрашке улице, са Обреновачког друма, од хале "Пионир", из Блока 70 са Новог Београда.

Са тих локација у колонама су се упутили ка згради Владе Србије.

Трг Славија, жила куцавица градског саобраћаја, био је потпуно блокиран. Таксисти су возилима опколили кружни ток, тако да се, осим пешице, никако није могло преко Славије.

Немањина улица, која од Славије води до зграде Владе Србије, била је испуњена такси возилима. Такође, и Савска улица. 

Колапс саобраћаја, пустош на Булевару деспота Стефана 

Саобраћај на на Ауто-команди, у смеру ка граду, био је потпуно успорен, као и на "Газели", на Тргу Николе Пашића, око Сајма, у Рузвелтовој.

Полиција је током протеста затворила поједине улице у граду и преусмеравала саобраћај. 

Градски саобраћај је негде био успорен, а неке линије биле су обустављене. Због блокаде Славије, трамваји и тролејбуси нису могли да возе.

Таксисти су пропуштали само возила Хитне помоћи и ватрогасце. 

С друге стране, неке улице, у којима је иначе гужва, данас су потпуно опустеле. На фотографијама које су нам слали грађани, види се да на Булевару деспота Стефана готово да и није био саобраћаја. 

Делује да су се грађани припремили на најављену блокаду града и да су решили да обавезе или одложе или да иду пешице. 

"Извињавам се ја" 

Таксисти су протест започели 30. септембра због незадовољства радом Комуналне милиције и, како кажу, неспровођењем Закона о превозу путника у друмском саобраћају, пре свега због рада удружења "CarGo".

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић је, гостујући на РТС-у, рекла да није допустиво да таксисти затварају улице, ауто-пут или "Газелу" и позивала на спровођење закона. 

"Иако би многи требало да се извине грађанима, извињавам им се ја у име Владе и јединица локалне самоуправе које не спроводе закон, али их и позивам да га спроведу", поручила је Зорана Михајловић. 

Таксисти најављују да се у уторак настављају протести по истом сценарију.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво