Srpska porodica iz Gračanice dobija novi dom

Porodica Velić dobiće uskoro novu kuću u Gračanici, koju zajedničkim sredstvima grade Opština Gračanica i Ministarstvo za zajednice i povratak privremenih prištinskih institucija. U prisustvu delegacije Srpske liste, položen je kamen temeljac.

Četvoročlana porodica Zorana Velića u Gračanici imaće za mesec dana novi dom, a pomoć će biti obezbeđena i socijalno ugrženoj porodici Vasić, najavili su predstavnici Srpske liste prilikom posete opštini Gračanica.

"Početak izgradnje nove kuće za nas znači opstanak na Kosovu. Ne planiramo da odemo, već da ovde živimo i radimo, kao i naša deca", ističe Slavica Velić iz Gračanice.

Za porodicu Velić problem ostaju niska primanja i nezaposlenost dvoje dece.

Sa istim problemima se suočava i porodica Vasić. I njoj će biti pružena pomoć.

U opštini Gračanica kažu da im je zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica jedan od prioriteta.

"Mi smo prošle godine izgradili 11 kuća zajedno sa Ministarstvom za povratak. Ovde godine je u planu još 16 kuća i nećemo na tome stati", kaže predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Predstavnici Srpske liste posetli su opštinu Gračanica i najavili posete socijalno ugroženim porodicama i u drugim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u narednih mesec dana.

"Veoma brzo će biti ukinuta zabrana zapošljavanja i imaćemo nova radna mesta. Očekujte da ćemo moći da uposlimo naše malde ljude, a to za njih znači opstanak na ovim prostorima", naglašava predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Predstavnici Srpske liste su preko Mionistartsva za povratak obezbedili budžet za pružanje pomoći 120 porodica u više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

broj komentara 0 pošalji komentar