Beogradska "Parada ponosa" 15. septembra

Ovogodišnja "Nedelja ponosa" počeće 9. septembra, a biće završena 15. septembra "Povorkom ponosa", koja će krenuti sa beogradskog trga Slavija, najavili su organizatori.

Moto ovogodišnje parade glasi "Ne odričem se", saopštio je Ivan Đurić iz Inicijative mladih za ljudska prava, na konferencija za medije povodom predstojećih događaja.

Prema njegovim rečima, slogan ima ličnu i angažovanu notu, jer znači ne odreći se ličnih prava, vrednosti slobode i jednakosti, a odreći se homofobije i straha u kojem, kako je rekao, neki žele da živimo.

Upitani koga očekuju od političara na "Prajdu", organizatori su rekli da očekuju da će doći premijerka, ali i ostali iz ministarstava uključeni u poboljšanje položaja i prava LGBT zajednice.

"Beogradski 'Prajd' je samo kruna i najvidljiviji način naše borbe koja traje svaki dan u godini", zaključili su organizatori.

Ruta ovogodišnje povorke biće Trg Slavija, Kralja Milana, Terazije, Trg Nikole Pašića, Kneza Miloša, Nemanjina, sa završnim koncertom koji će u parku Manjež početi u 19 časova i 30 minuta.

Organizatori su saopštili i da je Beograd kandidat za "Evro Prajd" 2022. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво