Demanti povodom vesti o padu sportskog aviona u Hrvatskoj

Internet portal RTS-a je 14. juna objavio vest o padu sportskog aviona kod Hvara i tom prilikom od "Jutarnjeg lista" preneo netačnu informaciju da se radi o letelici "sila-450", koju proizvodi srpska kompanija "Aeroist Jurop" (Aero-East-Europe).

Internet portal RTS-a izvinjava se kompaniji "Aeroist Jurop" zbog objavljivanja netačne informacije. Tekst demantija objavljujemo u celosti:

"Poštovani,

U Vašem izdanju od 14.06.2019. godine, u članku sa naslovom 'Sportski avion srušio se kod Hvara' objavili ste neistinitu, neproverenu i netačnu informaciju o padu aviona u blizini Hvara, navodeći da se radi o tipu aviona 'sila-450' koji proizvodi 'Aero East Europe' d. o. o. iz Srbije.

Iz drugih medija se saznalo da se radi o ultra lakom avionu tipa 'del-40' drugog proizvođača, nemačke registracije, koji se kretao od Dubrovnika ka Lošinju.

Tom informacijom ste našoj kompaniji naneli veliku materijalnu i moralnu štetu.

Kompanija 'Aero East Europe' d. o. o, osnovana u Kraljevu 2006. godine, a od 2017. godine sa sedištem u Jagodini, do sada je prodala i izvezla preko 200 aviona na tržište Srbije, Evrope, kao i Libije i Turske, a od nedavno izvozimo i na američko tržište.

Naši avioni tipa 'sila-450C', 'sila-600' i 'sila-750' se najviše koriste u školama za pilote u edukativne svrhe, sportsko i privatno letenje, u poljoprivredne svrhe, za protivpožarno izviđanje, nadgledanje granica, medicinski transport i aero-foto snimanje."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се