Спортски авион срушио се код Хвара

Једна особа лакше је повређена када се спортски авион срушио се око 15 сати код острва Хвар.

Захваљујући брзој реакцији људи са оближње јахте, пилот, иначе, немачки држављанин је је одмах превезен у град Хвар где су му утврђене лакше повреде, преноси Јутарњи лист.

Спортски авион још плута на пучини у преко пута града Хвара.

Реч о авиону типа "дел-40". (У првој верзији овог текста пренета је информација Јутарњег листа да је пао авион типа "сила-450").

Пилот се наводно кретао у смеру аеродрома на Лошињу када је изгубио контролу над летелицом и пао у море.

Истражитељи Агенције за истраживање несрећа у ваздушном, поморском и железничком саобраћају кренули на терен како би обавили увиђај, јавила је Хина.

Наделжни су апеловали на посаде свих пловила који се нађу на том делу Јадрана да буду опрезни због могућих плутајућих делова авиона. Наводе како су временски услови за лет били повољни што би могло да значи да је узрок пада технички или људски фактор.

Околности пада тек се треба да се утврде увиђајем који је још у току.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво