U toku ispumpavanje vode na levoj obali Dunava, nema opasnosti od zaraza

Posle obilnih padavina i nevremena koje je pogodilo naselje Kotež u toku je ispumpavanje vode. Predsednika opštine Palilula Aleksandar Jovičić navodi da su sve moguće službe na terenu i da nema opasnosti od zaraza.

Na putu koji vodi kroz Kotež i okolnim ulicama nalaze se vatrogasci koji pumpama ispumpavaju vodu.

Predsednika opštine Palilula Aleksandar Jovičić navodi da je nivo vode u opadanju, da su sve službe na terenu i da nema opasnosti od zaraza.

"U ovom trenutku imamo informaciju da smo bezbedni od zaraza – neće ih biti i to nam daje veliku nadu da će sve ovo proteći u najboljem mogućem redu", ističe Jovičić.

Dodaje da je situacija neuporedivo bolja u odnosu na juče.

"Nivo vode se snižava i preko 120 pumpi radi na ispumpavanju vode na levoj obali Dunava. Do kraja ovog dana ili sutra poslepodne najkasnije nijedna kuća neće biti pod vodom", navodi predsednik opštine Palilula.  

Dodaje da je u toku popis štete i poziva građane da se prijave Komisiji za procene štete.

"Nakon toga ćemo sa nadležnim institucijama gledati kako i na koji način možemo da pomognemo i da bar deo te štete nadoknadimo", navodi Jovičić.

Ističe da je jedan od uzroka poplava i nelegalna gradnja, zatrpavanje kanala i pravljanje parkinga preko istih.

Dodaje da će nakon čišćenja kanala početi tretiranje komaraca sa zemlje i sa vazduha. 

Kotež je jedno od naselja na levoj obali Dunava gde je tokom nevremena u nedelju palo 104 litara kiše po metru kvadratnom.

Ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju započela je dezinfekciju poplavljenih objekata i suzbijanje komaraca i larvi na levoj obali Dunava, u delovima teritorije beogradske opštine Palilula, gde uslovi to dozvoljavaju.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво