Radojičić nakon hitne sednice Štaba: Službe u pripravnosti

Na osnovu upozorenja dobijenog od RMHZ-a da je na snazi crveni meteoalarm komandant štaba za vanredne situacije Grada Beograda gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić održao je vanrednu sednicu štaba gde je sve članove upoznao sa predstojećim nevremenom i naložio da sve resurse stave u maksimalnu pripravnost.

Povodom upozorenja RHMZ-a da je na snazi crveni meteoalarm, prof. dr Zoran Radojičić apelovao je na građane da obrate pažnju na svoje domove i prilagode ih predstojećim uslovima.

"Apelujem na sve sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata, i sve prostorije gde može ući voda. Da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve na terasama kao i da u toku grmljavine ugase električne uređaje. Takođe, savetujem građanima da bez preke potrebe ne kreću na put, međutim ako se tokom nevremena nađu na njemu da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i sačekaju da nevreme prođe", rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradonačelnik je poručio Beograđanima da obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavina nakupi veća količina vode, i da se trude da izbegavaju takva mesta.

Prvi čovek Beograda i komadant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda dao je svim subjektima zaštite i spasavanja nalog da sprovedu operativne i i preventivne mere.

Radojičić poručuje i da se su sve komunalne službe nalaze u stanju pojačane pripravnosti.

"Sve naše komunalne službe su u pripravnosti i spremne da odgovore na svaki vid izazova koji proizvode vremenske nepogode", poručio je gradonačlenik.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom od danas do 25. juna. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво