Бачка и Банат – данас наранџасти, сутра црвени метеоаларм

На подручју Бачке данас је на снази наранџасти метеоаларм, док ће сутра у тој области, али и у Банату, на снази бити црвени метеоаларм, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије.

У остатку Србије данас ће на снази бити жути метеоаларм, а сутра ће на подручју Срема, Београда, Западне Србије, Шумадије, Поморавља и Источне Србије на снази бити наранџасти метеоаларм, док ће у југоисточној и југозападној Србији, као и на простору КиМ, бити жути метеоаларм.

У понедељак, 24. јуна, временске прилике ће се побољшати, па ће на подручју целе Србије, осим у Поморављу, источној и југоисточној Србији на снази бити жути метеоаларм.

У Поморављу, источној и југоисточној Србији у понедељак ће на снази бити наранџасти метеоаларм.

РХМЗ напомиње да црвени метеоаларм означава врло опасно време.

Како објашњава, то значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве, које су таквог интезитета да могу да проузрокују велику материјалну штету и да буду веома опасне по безбедност људи и животиња.

РХМЗ позива грађане да се често информишу о детаљима оцекиваних метеоролошких услова и ризика и следе наредбе и савете надлежних државних служби.

За наранџасти метеоаларм наводи да он значи да се прогнозирају опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу да проузрокују материјалну штету и представљају опасност по људе и животиње.

РХМЗ упозорава грађане да треба да буду врло обазриви, свесни ризика и редовно информисани о детаљима очекиваних метеоролошких услова и да прета савете надлежних државних служби.

Жути метеоаларм значи да време потенцијално може да буде опасно, односно да прогнозиране временске појаве нису неуобичајене, али да је потребан опрез ако се планирају активности које су изложене метеоролошком ризику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво