Mihajlović: Nasilje nad ženama i decom nije privatna stvar

Borba protiv nasilja nad ženama i decom jedan je od prioriteta Vlade, ali nije dovoljno to što se donose dobri zakoni i što postoje institucije, već je neophodno da svako da svoj doprinos, izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je, povodom poslednjeg slučaja nasilja u Novom Sadu, istakla da nije dovoljno saosećati kada se nasilje dogodi, a da se o nasilju ćuti i ništa ne preduzima, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.

"Neka deca su juče ostala bez majke, to su naši sugrađani, tu su iz našeg komšiluka. Nedopustivo je da znamo da nasilje postoji, da vidimo da se dešava i da ništa ne preduzmemo", rekla je Mihajlovićeva.

U borbi protiv nasilja važna je uloga svih – institucija da obavljaju svoj posao, medija da o nasilju ne izveštavaju tabloidno i senzacionalistički, a građana i građanki Srbije da nasilje ne zataškavaju, jer ono nije privatna stvar, istakla je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

"Ovo je zajednička borba države i građana. Pomozite da do nasilja ne dođe", apelovala je Mihajlovićeva.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 25. maj 2019, 20:11) - anonymous [neregistrovani]

mirko

Onaj momenat kad shvatimo sta se desava u glavama ubica tad cemo biti u mogucnosti da resimo taj problem kao drustvo.Kao drustvo smo ozbiljno zapustili mentalno zdravlje.Na redu su Psihijatri i psiholozi da nadju nacin za resenje nasilja.