Donacija NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić"

Kompanija NIS nastavila je podršku zdravstvenim ustanovama u Srbiji svečanim uručenjem donacije Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu. 

Sredstva koja su zajednički prikupili zaposleni NIS-a i sama kompanija, namenjena su nabavci savremene opreme i aparata koji će unaprediti uslove za rad i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, jednoj od najznačajnijih institucija za lečenje dece i omladine u regionu. 

Među opremom za Institut su i operacioni sto, aparat za anesteziju, monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, operacione lampe i aspirator, saopštio je NIS.

Istovremeno, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, organizovali su akciju ulepšavanja prostorija Instituta kako bi dodatno unapredili uslove za boravak i rad u ovoj ustanovi.

"Nema važnijeg zadatka i misije od podrške deci. Njihovo zdravlje i srećno detinjstvo su i naš prioritet, naše opredeljenje. Sve što za njih činimo jeste budućnost na delu. To znaju i osećaju svi u NIS-u. Ova donacija je zajednička odluka i želja i zaposlenih i same Kompanije", rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

Radoje Simić, direktor Instituta, zahvalio je NIS-u na donaciji za nabavku opreme za operacionu salu u kojoj se godišnje obavi oko 1.250 operacija.

"Ovom donacijom NIS-a, ostvarenom dobrom voljom zaposlenih i rukovodstva, učinjeno je dobro delo za decu Srbije i regiona. Meni je drago da je kompanija kao što je NIS prepoznala da je ovo bolnica u koju treba ulagati. Ulažu i država i Ministarstvo zdravlja, Fond za zdravstvo i svi drugi koji mogu iz državnih struktura, ali ovo je nešto što, moram reći, doživljavamo kao najveće delo", rekao je Simić.

NIS je do sada podržao rad velikog broja zdravstvenih ustanova od šireg društvenog značaja među kojima su Univerzitetska Dečja bolnica "Tiršova" u Beogradu, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Opšta bolnica "Studenica" u Kraljevu, Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, Klinika za opekotine u Beogradu, Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu i porodilišta širom Srbije. 

U podršku zdravstvenim institucijama, kaže se u saopštenju, NIS je do sada uložio gotovo 100 miliona dinara. 

Pored toga, u okviru ovogodišnjeg ciklusa korporativnog programa "Zajednici zajedno" NIS će investirati gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište). 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво