Krkobabić i Hočevar – zajedno za spas Srbije

Ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj, razgovarao je u Palati "Srbija" sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom o Nacionalnom timu za spas sela Srbije i daljem unapređenju regionalnog razvoja, nakon uspešnih prvih koraka oživljavanja zadrugarstva u Srbiji.

"Katolička crkva je izrazila jasnu spremnost da učestvuje u jednoj ovakvoj misiji koja je namenjena svim selima Srbije, bez obzira na versku pripadnost. To je i osnovni princip zadrugarstva - neutralnost. Rasna, verska i politička", izjavio je Krkobabić.

"U vremenima kada civilizacijski tokovi vode ka pražnjenju seoskih sredina neophodno je da zajedničkim delovanjem pokušamo da zaustavimo taj proces i ovaj projekat, od državnog značaja, usmerimo na suživot, toleranciju i pomoć svima kojima je potrebna", rekao je Krkobabić.

Ministar je, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta, istakao da je za formiranje Nacionalnog tima za spas sela Srbije ključno što je dobijena snažna podrška Akademijskog odbora za selo SANU, vrha pravoslavne, a sada i katoličke crkve u Srbiji i posebno predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Nadbiskup Hočevar izrazio je zadovoljstvo što je katolička zajednica deo jednog ovako važnog poduhvata.

"I u prošlosti katolička crkva je uvek naglašavala socijalno učenje i dopirala do onih koji žive s poteškoćama ili su ugroženi. Sada je potrebno da utičemo na to da sela, kao manje zajednice, učestvuju u zdravom integralnom razvoju porodice kao stuba društva", rekao je Hočevar i zahvalio Krkobabiću na brizi, inovativnosti i kreativnosti u suočavanju sa ovom kompleksnom problematikom.

broj komentara 0 pošalji komentar