Dan Vojske Srbije, čestitka predsednika

Vojska Srbije obeležava svoj praznik 23. april, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak. Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske svim pripadnicima oružanih snaga, uz poruku da je velika čast služiti otadžbini. Predsednik je doneo ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i vanrednim unapređenjima.

Više od 180 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobilo je zlatne i srebrne medalje za zasluge i revnosnu službu. Odlikovanja im je, u ime predsednika Srbije, uručio generalni sekretar predsednika Nikola Selaković koji je položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su u protekloj godini u periodu velikih izazova pružili punu podršku jačanja mira, bezbednosti i stabilnosti u RS i čitavom regionu. Bez ikakve sumnje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastaviće kao i do sada sa profesionalnim i odgovornim izvršavanjem zadataka. U tome budite sigurni neće izostati ni pomoć naše države, kao što nije izostala ni u prethodnih punih šest godina", poručio je Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije.

Brankica Potkonja Lukić iz Uprave za strategijska planiranja navodi da radi u sistemu odbrane više od 32 godine, i da je medalja dodatna stimulacija za zadatke koji predstoje. 

Potpukovnik Zoran Milinković iz Uprava vojne policije navodi da mu priznanje izuzetno znači, kao kako kaže, stvarno znak priznanja za revosnu službu u vojsci.

Iako je Dan Vosjke na aerodromu Batajnica trebalo da bude obeležen letačkim programom, zbog vetra avioni i helikopteri, ipak nisu poleteli. Umesto leta posetioci su videli izložbu taktičko-tehničkog naoružanja.

"Samo profesionalnim odnosom prema zadacima i obavezama, neprekidnim radom na unapređenju sposobnosti svakog pojedinca i jedinice, kvalitetnim održavanjem borbenih sistema, izgradnjom čvrstih kolektiva možemo efikasno da odgovorimo na sve rizike i pretnje", navodi major Duško Žarković, komandant RViPVO-a.

"Velika je čast služiti otadžbini" 

Položeni su i venci na Spomenik neznanom junaku na Avali i na Spomen-obeležje u Takovu. 

U Knjigu žalosti Selaković je upisao:

"Ispunjeni ponosom i poštovanjem danas se sećamo junaštva ustanika, mudrosti i hrabrosti knjaza Miloša Velikog i njegovih vojvoda. U tome nalazimo nadahnuće za sve buduće izazove. Danas slavimo Vojsku Srbije na čijoj moći i snazi počiva snaga Srbije, mir i stabilnost Balkana i sigurna budućnost našeg srpskog naroda. Koliko je naša Vojska jaka toliko smo i kao narod i kao država sigurni da je pred nama šansa za boljom budućnošću, jačom privredom i mirnim okruženjem za svu našu decu", napisao je izaslanik predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Aleksandru Vulinu, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu-potpukovniku Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

"Velika je čast služiti otadžbini, poštovati zadatu reč i negovati moralne vrednosti. Uveren sam da ćete i ubuduće savesno izvršavati svoje zadatke i profesionalno odgovoriti na sve izazove", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво