Stefanović: Ispitaćemo snimak s uvredljivim sadržajem

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će policija ispitati slučaj montiranog snimka sa uvredljivim sadržajem, objavljenog na Tviteru, u kojem se pojedini mediji i novinari označavaju kao izdajnici.

"I ovaj slučaj ćemo ispitati i ako tužilaštvo bude smatralo da postoje elementi bilo kog dela, podnećemo prijave", rekao je Nebojša Stefanović novinarima u Beogradu.

Istakao je da MUP uvek brzo i efikasno reaguje na sve pretnje i dostavlja informacije tužilaštvu.

"Policija po zakonu ne kvalifikuje delo, zato dostavljamo tužilaštvu sve, tražimo konsultacije i tužilaštvo određuje da li je nešto krivično delo", rekao je Stefanović.

Na opasku novinara da mediji prenose da je osoba koja je objavila video na Tviteru državni funkcioner i da podržava SNS, Stefanović kaže da o tome ne zna ništa.

Stefanović je rekao da mu je žao što ne postoji ista takva solidarnost sa novinarima "koji ne pripadaju određenim političkim krugovima".

"Kad pretuku novinarke Pinka ili kad pozivaju na linč na Tviteru novinarke Studija B, onda nema te zabrinutosti. Ja sam jednako zabrinut i za jedne i za druge", rekao je Stefanović i dodao da su i poslanici opozicionih stranaka širili neku vrstu kampanje protiv novinara nekih televizija.

Na Tviteru je objavljen video-klip u kome se novinar BIRN-a Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK označavaju kao "izdajnici".

Stanje neuporedivo bolje u odnosu na prethodnu vlast

Stefanović je ocenio da je stanje u oblasti slobode medija neuporedivo bolje nego za vreme prethodne vlasti.

"Mislim da je stanje neuporedivo bolje u odnosu na ono vreme koje je opisivala Verica Barać 2011. godine, kada je rekla da više nema slobodnih medija u Srbiji", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu komentarišući izveštaj Reportera bez gradnica o stanju medijskih sloboda u svetu, po kojem je Srbija pala za 14 mesta u odnosu na prošlu godinu.

Stefanović je rekao da sada u Srbiji postoji mnogo slobodnih medija i istakao da se država trudi da popravi sve što je predmet kritika kad je reč o slobodi medija i javnog izražavanja.

Podsetio je i da nadležno ministarstvo sa Evropskom komisijom priprema novu medijsku strategiju.

Stefanović je rekao i da Srbija više nije zemlja u kojoj se ubijaju novinari, što se dešavalo za vreme drugih vlasti, koje nikada nisu ni rešile te slučajeve.

"Neke je otkrila ova vlast i ja se nadam da će sva ubistva biti razrešena", rekao je Stefanović.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 18. apr 2019, 17:26) - Ilija [neregistrovani]

desavanja

Novinari moraju biti zasticeni sto i prica Stefanovic!

(četvrtak, 18. apr 2019, 17:05) - Mina [neregistrovani]

...

Niko ne sme da preti.

(četvrtak, 18. apr 2019, 14:53) - anonymousy [neregistrovani]

Ispitivanje snimka sa uvredljivim dadrzajem.

Snimak za ispitivanje.