Mihajlovićeva: Naslovna strana "Ilustrovane" poziv na nasilje

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je naslovnu stranu "Ilustrovane politike" kojom se, kako je rekla, poziva na nasilje i istovremeno demantovala navode da državni vrh podržava objavljivanje takvih sadržaja u medijima.

"To je sramotno, objavljivanjem takve naslovne strana postavlja se pitanje kako da pričamo o tolerantnom društvu ukoliko u medijima imamo takve stvari", rekla je Mihajlovićeva u Palati Srbija.

Kako je ocenila, reč je o pozivu na nasilje protiv kojeg svi zajedno treba da se borimo.

"Svi treba to da osudimo, ali i da se zajednički trudimo da se takve stvari više ne dešavaju, jer se tako šalje loša poruka u odnosu na ono što kao država želimo da radimo", rekla je potpredsednica vlade.

Na pitanje novinara o navodima Komisije za istraživanje ubistva novinara da su urednici "Ilustrovane" imali prećutnu dozvolu državnog vrha za objavljivanje niza tekstova u kojima su vređali članove Komisije, a da je država reagovala samo u slučaju poslednje i naslovnice "Psi su pušteni", Mihajlovićeva je naglasila da apsolutno ne postoji podrška državnog vrha za bilo šta što predstavlja nasilje, kao i da ne zna nijednog člana aktuelne vlasti koji je to podržao.

"To je poziv na nasilje i mi to ne podržavamo. To da li se nekom dopada ili ne dopada šta određeni novinar piše, to je jedan deo priče. Reagovala sam i u vezi sa novinarkom Studija B - jedno je da li se nekom sviđa uređivačka politika određenog medija, a drugo je kada se vređaju ljudi i objavljuju nasilne naslovne strane", zaključila je Mihajlovićeva.

Na naslovnoj strani najnovijeg izdanja "Ilustrovane politike" neprikladno su prikazani novinarka Ljiljane Smajlović i predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića, "u društvu" američkog ambasadora Kajla Skota.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи