Protest Incijative "Mame su zakon"

Predstavnici Inicijative "Mame su zakon", protestovali su u Nišu i zatražili izmenu Zakona o finasijskoj podršci porodici sa decom, koji se u našoj zemlji primenjuje od 1. jula.

Trudnice, mame i porodilje rekle su na protestu u Nišu da su nezadovoljne odredbama novog Zakona i da su zbog njega egzistencijalno ugrožene.

Milena Vasić, trudnica iz Niša rekao je da će dobijati manje od 2.000 mesečno i smatra da to nije dovoljno za porodicu i za osnovne potrepštine za bebu. 

"Biću oštećena kao i većina nas, otprilike, s obzirom da sam prijavljena na minimalcu. Biću oštećena za sedam do devet hiljada", kaže Aleksandra Piljić, trudnica iz Niša.

"Naknada za bolovanje nema karakter zarade i to je jedna od spornih odrebi takođe", kaže Nina Pavlović iz Niša.

Inicijativa "Mame su zakon" predlaže da se promeni najmanje 10 odredbi novog Zakona.

"To su neke dugoročne mere koje bi utacale na to na koji način će se u budućnosti vršiti obračun, tako nijedna žena ne ostane najmanje bez mesečne nadoknade u visini republičkog minimalca", rekla je Tatjana Macura, narodna poslanica.

Iz Inicijative najavaljuju da uskoro očekuju sastanak sa predstavnicima tri ministarstva, na kome će se pregovarati o izmenama spornog Zakona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво