Direktor italijanske fabrike za proizvodnju oružja u Beogradu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Beogradu sa vlasnikom italijanske kompanije za proizvodnju oružja i vojne opreme "Bereta" Frankom Beretom i njegovim saradnicima.

"Opredeljeni smo za intenziviranje vojnoekonomske saradnje u obostranom interesu, u skladu sa izraženim interesovanjima fabrika Odbrambene industrije Srbije. Posebno bih istakao potencijalne oblasti saradnje kompanije 'Bereta' sa Vojnotehničkim institutom Ministarstva odbrane i privrednim društvima Odbrambene industrije Srbije", rekao je Vulin.

Franko Bereta je naglasio da su oni veoma zainteresovani za saradnju sa kompanijama Odbrambene industrije Srbije i Ministarstvom odbrane i dodao da je sa saradnicima već obišao privredna društva "Zastava oružje" i "Prvi partizan".

Vulin je dodao da je tokom prošlogodišnje zvanične posete Italiji, u razgovorima sa tadašnjom ministarkom odbrane, istaknuta intenzivna saradnja u oblasti odbrane koja prati ukupne odnose dve zemlje i da su potvrdili visok stepen razumevanja i iskrenu opredeljenost za njeno dalje unapređenje.

broj komentara 0 pošalji komentar