Pojedini putevi i danas bili blokirani

Most Gazela nakratko je jutros bio blokiran u pravcu ka aerodromu dok policija nije uklonila osam vozila koja su blokirala prolaz ostalima u toj traci. Na beogradskim ulicama u popodnevnim satima nije bilo blokade saobraćaja. JP "Putevi Srbije" saopštili su da je saobraćaj normalizovan na više putnih pravaca. Vozači su nezadovoljni porastom cene goriva, danas i proteklih dana blokirali saobraćajnice širom Srbije.

Kako javlja Tanjugov izveštač, desetak vozača pokušalo je popodne kod Sava centra da zaustavi saobraćaj, ali je reagovala policija, tako da nisu uspeli u svojoj nameri.

Na svim važnijim pravcima u gradu nije bilo zastoja.

Saobraćaj je normalizovan nakon blokade na deonici Stara Pazova – Nova Pazova, izlaz iz Stare pazove - kružni tok.

Takođe saobraćaj je normalizovan na putu Kragujevac - Kraljevo, u mestu Gruža, SO Knić, kao i na deonici Kula-Bačka Topola, Lipar-Bajša, na izlazu iz Lipara ka Bajši.

U saopštenju se navodi da je saobraćaj normalizovan na pravcima Užice - Zlatibor, izlaz iz Užica na magistralu (Ložionički most), Beograd - Ljig, u Moravcima, SO Ljig.

Saobraćaj je normalizovan i na Ibarskoj magistrali Beograd - Ljig, raskrsnica za Petku u Ćelijama, SO Lajkovac, zatim na putu Ub - Koceljeva, u Novacima, SO Ub.

"Putevi Srbije" navode i da je takođe, na naplatnoj stanici Jagodina uspostavljen normalan režim saobraćaja.

Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", saobraćaj je bio obustavljen u Velikoj Plani na raskrsnici ulica Miloša Velikog, Oraške i Šumadijske.

Saobraćaj je bio obustavljen i na Zrenjaninskom putu, skretanje ka Borči, na deonici Bela Crkva – Kovin na izlazu iz Bele Crkve, Mali Zvornik – Rogačica, u Ljuboviji, Topola–Kragujevac, u mestu Cerovac, Smederevo–Kovin i na pružnom prelazu Lička rampa.

Saobraćaj je bio blokiran na raskrsnici (Rumska malta) Sremska Mitrovica – Šabac, Sremska Mitrovica – Drenovac, Ruma–Šabac, most kod Šapca, navedeno je u saopštenju.

Saobraćaj je jutros bio blokiran i u Novom Sadu, kod Futoške pijace, kao i na beogradskom mostu Gazela, gde je intervenisala policija i uklonila osam vozila.

Nezadovoljni cenom dizel goriva, članovi Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije organizovali su jutros od devet do 10 časova protestnu vožnju traktorima u Pančevu, Bavaništu, Kovinu i drugim mestima u Vojvodini.

Predsednik Upravnog odbora asocijacije Jovica Jakšić kaže da evropski farmeri kupuju dizel gorivo za 90 dinara, a poljoprivrednici u Srbiji i za 170 dinara.

Ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, a najvažniji je niža cena dizel goriva, poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta.

Prvi put saobraćaj je bio blokiran na više mesta u Beogradu i nekoliko gradova u Srbiji u petak zbog, kako navode učesnici, cene goriva.

Blokadu saobaćajnica osudili su danas ministri u Vladi Srbije.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво