Još bez krovnog slogana za podsticaj rađanja

Većinom glasova nadležna Komisija je odlučila da ne dodeli pojedinačne nagrade za radove pristigle na Javni poziv za izradu slogana koji bi bio korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticaja rađanja u Srbiji.

Komisija je konstatovala da ni jedan od predloga ne zadovoljava potrebu da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz Javnog poziva, već da proglasi po dva dobitnika za sva tri mesta, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo, naodi se u saopštenju, smatra opravdanim deo kritike koje je javnost uputila tim rešenjima.

"Izbor slogana za tu bitnu društvenu temu je veoma delikatna stvar i Ministarstvo kulture i informisanja ohrabruje i Savet za populacionu politiku i Komisiju da nastavi da radi na iznalaženju najkvalitetnijeg rešenja za tu važnu temu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da postoje i prostor i razlozi da se nastavi rad na aktivnostima vezanih za rešavanje problema nataliteta u Srbiji.

U međuvremenu je premijerka Ana Brnabić izjavila da slogani ne mogu da podstaknu povećanje nataliteta i da je mnogo važnije da država bude ažurnija i da u praksi trudnice mogu da ostvare svoja prava.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kaže da su članovi komisije Ministarstva kulture i informisanja koji su birali slogane promašili temu i poručila da su slogani uvredljivi za žene.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 14. feb 2018, 14:51)
anonymous [neregistrovani]

slogan

Iz pupoljka se radja ruzha...

(sreda, 14. feb 2018, 14:40)
igor [neregistrovani]

slogan

Realno glasi: ukinuti izmisljene funkcije i radna mesta za familiju i partijske aktiviste pa od tih debelih plata finansirati trudnice, porodilje i decu, da se ne smrzavaju deca kao pre neki dan u knjazevcu a mogu da se kladim i da su tim ljudima i struju ukinuli...

(sreda, 14. feb 2018, 14:37)
anonymous [neregistrovani]

slogan

Rodi, ako imash kome?

(sreda, 14. feb 2018, 14:09)
anonymous [neregistrovani]

slogan

Rodimo novi zivot

(sreda, 14. feb 2018, 13:55)
anonymous [neregistrovani]

slogan

Otac radja seme, majka radja dete, dete radja ljubav ...

(sreda, 14. feb 2018, 13:50)
anonymous [neregistrovani]

slogan

Radja se sunce, radja se ruzha, radja se chovek ...

(sreda, 14. feb 2018, 13:39)
anonymous [neregistrovani]

sloganima se ništa ne postiže

Rađanje i potomstvo su ozbiljne stvari, a ne reklamni džinglovi. Kome treba rađati decu, državi?