Raskinut ugovor sa dobavljačem jelke u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će ugovor sa dobavljačem jelke koja je postavljena na Trgu republike biti raskinut zbog neprimerene cene, što je učinjeno tokom popodneva. Kompanija za dekorativnu i javnu rasvetu "Keep light" saopštila je da je spremna da jelku pokloni Beograđanima.

Uoči rasprave o budžetu Grada Beograda, u gradskom parlamentu pokrenuto je pitanje cene novogodišnje jelke na Trgu republike, a gradonačelnik Siniša Mali najavio je raskid ugovora sa dobavljačem. Prethodno je sajt Pištaljka objavio da je cena jelke 83.000 evra.

Pre početka sednice Skupštine Grada, šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini Grada Balša Božović rekao je novinarima da je metar te jelke koštao 5.500 evra i da je takva jelka, na primer, u Rimu, tri puta jeftinija.

Gradonačelnik Beograda je brzo reagovao, najavljujući raskid ugovora.

Mali je novinarima rekao da je i sam bio iznenađen cenom jelke, i da je u međuvremenu tražio podatke u nadležnom gradskom sekretarijatu.

Pravne aspekte ugovora će tek ispitati, rekao je Mali, a izvesno je da penali zbog raskida ugovora svakako neće ići na teret građana.

Mali je izjavio i da je budžet za 2018. godinu rezultat politike štednje i odgovornog ponašanja prema svakom dinaru i da je planiran na realnim osnovama.

Gradonačelnik je u Skupštini Grada rekao da Grad na računu sada ima 14 milijardi dinara, a da su za 2018. godinu predviđeni prihodi od 102,7 milijarde dinara, što je povećanje od 0,9 odsto u odnosu na ovu godinu.

Objasnio je da su prihodi veći pre svega zahvaljujući većem broju zaposlenih u gradu, pa Grad prihoduje više od poreza na plate, a to je, kako je dodao, najzdraviji način da se obezbedi održivost budžeta na duži rok.

"Novac ćemo uložiti u infrastrukturu, putnu i komunalnu, a izdvajaćemo i za one kojima je pomoć potreba", rekao je Mali.

U tom smislu, istakao je da će od 1. januara sve prvorotke dobijati dodatnih 10.000 dinara.

Kako je rekao, budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu za 2018. godinu veći je deset odsto nego ovogodišnji.

"Ne pravimo budžet od skupih kredita i praznih obećanja, već na realnim osnovama", rekao je gradonačelnik.

On je naveo da je za tri i po godine prepolovljen dug od 1,118 milijardi evra, dok je deficit smanjen skoro tri puta. "Vraćamo Beograđanima svaki dinar koji im pripada", rekao je Mali.

O ceni novogodišnje jelke se raspravljalo i na sednici Skupštine Grada, na kojoj je usvojen budžet za narednu godinu.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво