Vesić: Preko Brankovog mosta u decembru pet traka

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će u prvoj polovini decembra biti pušteno pet saobraćajnih traka preko Brankovog mosta, osim žute trake iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada.

Goran Vesić navodi da je u toku postavljanje nosača za novu pešačku stazu na Brankovom mostu čime je kako navodi praktično počela ugradnja delova koji su prethodno bili demontirani zbog rekonstrukcije mosta.

"Demontirali smo više od 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja. Trenutno se u Batajnici to priprema i donosi na gradilište", rekao je Vesić.

Preko dana, dodao je, na gradilištu je oko 80 radnika, a u drugoj smeni više od 40 njih koji rade do 23 sata.

Navodi da će biti zamenjeno oko 40 tona čelika kako bi most bio ponovo siguran i mogao da se koristi na najbezbedniji način.

Podseća o da radove izvodi domaća firma "Mostogradnja" i izrazio očekivanje da će već oko 10. decembra biti završen veći deo posla, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Tada će u saobraćaj biti pušteno pet saobraćajnih traka, osim žute trake iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada. U toj traci moraju da budu mašine, a tu stoje i skele na kojima rade radnici. Oni će nastaviti da rade i u prvim prolećnim danima kako bi posao bio završen", istakao je gradski menadžer.

Kako je dodao, vozači će u svakom slučaju u prvoj polovini decembra imati prohodnih pet saobraćajnih traka, što će zajedno sa završenim radovima na Slaviji, u Ruzveltovoj i svim drugim velikim projektima učiniti da Brankov most bude rasterećeniji u saobraćajnom smislu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво