Grubačić odbacio navode direktora SMATSA

Bratislav Grubačić odbacio je navode da su bivši članovi Nadzornog odbora Kontrole leta (SMATSA) odgovorni za to što je od događaja - prestanak rada SMATSA u ponedeljak na 50 minuta zbog greške tokom servisiranja softvera - napravljen slučaj.

Reagujući na izjavu Direktora SMATSA Radojice Rovčanina da su bivši Nadzorni odbor i Grubačić odgovorni za pridavanje prevelike važnosti u javnosti ovom vanrednom događaju, Grubačić je naveo da je o svemu saznao iz novina i da je "NO istekao mandat pre više od tri meseca, tako da ni bivši članovi niti ja lično imamo ikakve veze sa radom SMATSA od trenutka našeg razrešenja".

Navodeći da sa celim slučajem nema nikakve veze, Grubačić ipak misli da će biti dobro da nadležni organi utvrde šta se dogodilo u Kontroli letenja.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo sprovodi postupak inspekcijskog nadzora povodom incidenta 10. jula, kada je zbog greške tokom servisiranja softvera prestala da radi Kontola letenja (SMATSA) na 50 minuta, a direktor SMATSA Radojica Rovčanin rekao je u petak da se takve situacije dešavaju i da je Kontrola letenja ispoštovala sve bezbednosne procedure.

Rovčanin kaže da su "to stvari koje se dešavaju non-stop" i da su "ovo sve stvari koje su u Evropi od nove godine imali i najveći provajderi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи