Provala u prostorije Advokatske komore, izbačene tri osobe

Prošle noći, 15 nepoznatih osoba fizički je provalilo u prostoriju Advokatske komore Beograd. Provalnici izbacili na ulicu tri osobe. Prostorija je u posedu rukovodstva izabranog na izborima 13. maja na čelu sa predsednikom Jugoslavom Tintorom.

U saopštenju koje je potpisao Jugoslav Tintor navodi se da su nasilnici izbacili na ulicu advokata koji je dežurao u prostoru, kao i momka i devojku koji su bili zvanično angažovani kao noćni čuvari prostora.

Slučaj je prijavljen policiji, koja radi na identifikaciji počinilaca i sankcionisanju odgovornih.

Napominje se da je za danas zakazana promopredaja dužnosti između Slobodana Šoškića i Vladimira Gajića, "odnosno između članova starog-novog rukovodstva, koji faktički predaju dužnost sami sebi".

"Jasno je da su oni i nalogodavci ovog kriminalnog čina", navodi se u saopštenju Tintora.

Tintor smatra da se ovde, kako kaže, očigledno radi o "uvođenju reda" koje Vladimir Gajić već nekoliko dana najavljuje preko medija.

"Sa žaljenjem konstatujemo da je način koji je odabrao za 'uvođenje reda' - noć i gola sila - nedostojan advokatske profesije i da neodoljivo podseća na slučaj 'Savamala' protiv koga je i sam Gajić javno istupao u cilju samopromocije", napominje se u saopštenju.

Gajić je izabran za predsednika Advokatske komore Beograda na izborima 10. juna, koje je skupština AKB-a prethodno 23. aprila otkazala, odnosno zakazala izbore za 13. maj.

Dve grupe advokata međusobno osporavaju legalitet i legitimitet jedna drugoj već nekoliko meseci, a tim povodom podnele su i niz tužbi sudu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво