MUP: Netačni navodi u medijima o skupovima u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su netačni navodi koji su se pojavili u više medija, između ostalog o tome kako policija nije preduzela odgovarajuće mere u pojedinim situacijama na današnjem skupu u centru Beograda i da je napadala jednu novinarku.

MUP saopštava da je reč o tendencioznim, zlonamernim i neistinitim tvrdnjama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je za danas u Beogradu jedino bio, u skladu sa zakonom, prijavljen skup ispred Doma Narodne skupštine u organizaciji Srpske napredne stranke, dok ostala okupljanja, koja su najavljena na društvenim mrežama, nisu prijavljena policiji, što predstavlja jasno kršenje Zakona o javnom okupljanju.

"U skladu sa prijavom Srpske napredne stranke, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je odgovarajuće mere na obezbeđenju skupa, kao i na nesmetanom kretanju građana u tom delu grada", piše u saopštenju.

Kada je reč o evidentiranim incidentima, Policijskoj stanici Stari grad javilo se više građana koji su prijavili da su od strane učesnika kontramitinga, nedaleko od Doma Narodne skupštine, sprečeni da dođu na skup u organizaciji Srpske napredne stranke.

Kako su naveli, njima je onemogućeno slobodno kretanje od strane pojedinih građana koji su ih, uz pretnje i vređanja, u jednom trenutku sprečili da idu ka zgradi parlamenta. Takođe, u Urgentni centar javio se još jedan građanin koji tvrdi da je napadnut ispred Narodne skupštine od strane obezbeđenja skupa.

"Policija će ispitati svaki od prijavljenih slučajeva i o svemu obavestiti nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti da li postoji osnov za podnošenje određenih prijava", navodi MUP.

U saopštenju se naglašava da policiji nije prijavljen napad na novinarku lista "Danas", niti su je pripadnici MUP-a u civilu, kako tvrde pojedini mediji, napali. Nisu prijavljeni ni drugi napadi na novinare, o kojima su mediji pisali, dodaje MUP.

Prethodno su udruženja novinara i pojedine političke partije "osudile napade na novinare tokom skupa u vreme polaganja zakletve novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара