Vulin: Izveštaj Amnestija neistinit i zlonameran

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenio je da je izveštaj Amnesti internešnela neistinit i zlonameran, navodeći da je Srbija van svake sumnje najhumanija, najbolja i najorganizovanija zemlja na migrantskoj ruti.

Amnesti internešenel naveo je u svom godišnjem izveštaju da izbeglice i migranti blokirani u Srbiji na putu za EU nisu imali pristup odgovarajućoj zaštiti i osnovnim uslugama.

"Svako ko kritikuje Srbiju zbog odnosa prema migrantima to može da radi samo zato što je zlonameran", rekao je Vulin novinarima u Arilju, reagujući na izveštaj Amnestija u kome su iznete kritike na račun Srbije zbog loših uslova za izbeglice i migrante.

"Neka nađu jednu zemlju na migrantskom putu, od Grčke do Nemačke, koja se bolje ponaša prema migrantima, koja je obezbedila bolji smeštaj, u kojoj se migranti više osećaju kao ljudi", poručio je Vulin.

Ministar je poručio toj organizaciji da razgovaraju sa migrantima kako bi od njih čuli da li imaju bilo kakvu primedbu.

Vulin je istakao da bi Amnesti internešenel mnogo više pomogao migrantima tako što bi izvršio uticaj na vlade u zapadnoj Evropi da otvore granice i da te ljude prime tamo gde su krenuli, a ne da kritikuju Srbiju.

"Znam da je možda nekada teško velikima da priznaju da ih je jedna Srbija postidela svojim odnosom i organizovanošću, ali to će već jednom morati da priznaju", naglasio je Vulin.

Kako je dodao, Amnesti, što se Srbije tiče, može samo da izrazi zahvalnost prema građanima i vladi za ponašanje prema migrantima.

Vulin je pozvao predstavnike te organizacije da dođu u bilo koji od kampova u Srbiji, da ih obiđu, da se čak i ne najave "pa neka posle daju pošten izveštaj, a ne da šire neistine i da to rade iz čiste zlonamernosti prema Srbiji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво