Vučić s ambasadorima obišao Nišku tvrđavu

Premijer Aleksandar Vučić i šef Delegacije EU Majkl Davenport, zajedno sa ambasadorima i diplomatskim predstvanicima 22 zemlje članice Unije obišli su Nišku tvrđavu, gde su se upoznali sa istorijom ovog grada i juga Srbije.

Vučić je, u šetnji od centra grada do tvrđave, a i u samom istorijskom zdanju, razgovarao sa građanima koji su mu prilazili.

Mnogi od njih su se slikali i želeli da ga poljube ili samo rukuju poželevši mu puno sreće i zdravlja.

Vučić je, sa nekima od njih, i kratko porazgovarao, posebno se posvetio omladini koja mu je prilazila, kao i mladim roditeljima koji su želeli da sa premijerom naprave "selfi".

U samom zdanju niške tvrđave bilo je i brojnih turista, grupa bugarskih državljana koja se interesovala za visoku posetu, a posebno za srpskog premijera.

U šetnji po Niškoj tvrđavi bili su i prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Sa istorijatom tvrđave i grada premijera i zvanice iz EU upoznao je lokalni vodič, koji im je na engleskom jeziku objašnjavao da je tvđava nastala još u vreme Rimskog carstva, zatim je nastavila da se razvija kao grad u vreme Vizantije, a da su tvrđavu nakon toga, kao svoje uporište koristili i Turci u vreme Otomanskog carstva.

Deo priče je i da je upravo u Naisu rođen rimski car Konstantin, koji je u istoriji ostao upamćen po tome što je uveo hrišćanstvo u Rimsko carstvo i što je izgradio Konstatinopolj.

Ranije danas je premijer Vučić, u Oficirskom domu u Nišu, gde će Vlada Srbije zasedati do 19.oktobra, razgovarao Devenportom i ambasadorima EU.

Na konferenciji za novinare, posle susreta, premijer i Devenport istakli su značaj evropskog puta Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво