U Minsku otvorena izložba o Nikoli Tesli

Izložba posvećena naučniku Nikoli Tesli otvorena je u Gradskoj kući Minska u okviru manifestacije "Dani Beograda u Minsku 2016".

Izložbu je otvorio gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, a prisustvovali su gradonačelnici Beograda i Minska Siniša Mali i Andrej Šorec, kao i članovi delegacije Grada Beograda.

Vukosavljević je rekao da malo ko u svetu ima ličnost kao što je Nikola Tesla, te da je on ponos srpskog naroda i jedan od najvećih pronalazača i naučnika u istoriji, saopštila je Služba Grada Beograda za informisanje.

"Naš glavni grad se ponosi Muzejom 'Nikola Tesla' koji je centralna svetska ustanova za čuvanje baštine, intelektualnog i naučnog rada ovog svetskog naučnika. Poznat je u Minsku, ali na ovaj način smo doprineli da se dodatno predstavi, tako da smo i pozvali turiste da posete Beograd i upoznaju se sa njegovom kulturom i istorijom", istakao je Vukosavljević.

Gradski sekretar za kulturu  je izrazio uverenje da će domaćini na ovoj manifestaciji steći barem deo slike o bogatstvu kulture srpske prestonice.

Prema njegovim rečima, ugovoreni su i Dani Minska u Beogradu, koji bi trebalo da se održe sledeće godine.

"Kultura je značajno polje za unapređenje odnosa dva naroda i dva glavna grada. Danas smo imali razgovore i još ćemo govoriti o poboljšanju kulturne razmene, jer naši građani ne znaju dovoljno o tome šta Belorusija i grad Minsk mogu da ponude", zaključio je Vukosavljević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво