Niš, Lončar obišao povređene slovačke turiste

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je u Nišu slovačke turiste koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca i rekao da je u najtežem stanju žena (55), koja se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi.

Nakon obilaska Kliničkog centra u Nišu, Zlatibor Lončar je rekao da ostalih 15 putnika koji su u toj niškoj bolnici više ne zahteva bolničko lečenje i da se čekaju predstavnici slovačke države kako bi sa njima dogovorili smeštaj.

Lončar je rekao da će njima biti obezbeđen smeštaj i ishrana dok se ne steknu uslovi da otputuju u svoju zemlju.

Ministar je dodao da će pacijenti koji su u aleksinačkoj bolnici biti prebačeni u niški Klinički centar kako bi svi bili na jednom mestu i kako bi njihovoj rodbini bilo lakše da ih posećuje.

Dodao je da su svi kapaciteti države angažovani kako bi situacija bila što pre prevaziđena i da bi se pomoglo unesrećenim turistima.

Pet osoba je poginulo rano jutros kada je slovački autobus sa turistima sleteo sa kolovoza na auto-putu Beograd-Niš kod Aleksinca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара