Vulin otvorio Prihvatilište i dnevni boravak za stare

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u Bačkoj Palanci otvorio je Prihvatilište i dnevni boravak za stare i penzionere, u okviru Gerontološkog centra.

Aleksandar Vulin je tom prilikom rekao da je Ministarstvo u izgradnju tog Prihvatilišta uložilo 50 miliona dinara, a da je u opremanje i poboljšanje uslova života u Gerontološkom centru uložilo dodatnih nešto više od 10 miliona dinara.

"Pokazali smo da držimo reč, jer smo pre godinu dana najavili da će taj objekat biti završen i to se danas i potvrđuje", rekao je Vulin.

On je kazao da je, prilikom donošenja odluke o izgradnji Prihvatilišta, doneta i odluka da se izgradi i dnevni boravak za stare i penzionere, tako da Gerontološki centar u Bačkoj Palanci danas ispunjava sve najsavremenije uslove za prihvat i boravak starijih.

Vulin je naglasio da je Ministarstvo na čijem je čelu, u poslednje dve godine, u ustanove socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine uložilo 515 miliona dinara, iako su te ustanove u Vojvodini u nadležnosti pokrajinske vlade.

"Mi ne gledamo na to koja ustanova je pod čijim nadleštvom, već nam je želja da korisnici socijalnih usluga na teriotoriji cele Srbije imaju iste uslove, bez obzira koja stranka je na vlasti", rekao je Vulin.

On je napomenuo da danas na otvaranju Prihvatilišta nema predstavnika pokrajinske administracije, što, kako je kazao, više govori o njima, nego o bilo kom drugom.

Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac rekao je da je kamen temeljac za Prihvatilište položen pre manje od godinu dana, a da je danas objekat otvoren u predviđenom roku.

"Ponosan sam što se za vreme mog mandata otvara jedan ovakav objekat", rekao je Đedovac i naglasio da je Ministarstvo za rad, zajedno sa Vladom Srbije, pokazalo da im je, pre svega, interes građana na prvom mestu i da se nisu obazirali na to koja stranka je nadležna za koju opštinu dok je, kako je rekao, pokrajinska vlada sredstva isključivo ulagala u opštine u kojima su na vlasti bile stranke koje čine tu vladu.

Kapacitet Prihvatilišta i dnevnog boravka je po 10 mesta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво