Читај ми!

Talenat i humanost vode Lazara na maraton u Parizu

Pre dva meseca Lazar Rišar, maratonac iz Sombora, nije imao ni osnovne uslove za život i trčanje. Ovo je priča o tome kako talent i volja dobrih ljudi mogu nekome da promene život nabolje.

Kada smo u decembru upoznali Lazara, bio je to mladić koji je sam, u starim patikama, godinama trčao prave maratone, ali i one teške, kroz život. Zanemaren, napušten, živeo je u hladnoj sobi, među svojim medaljama, ne znajući hoće li sutra imati da jede. Danas se sprema na put iz snova.

"Pripremam se da trčim u Parizu, to mi je bila jako velika želja i jedva čekam da odem", ističe Lazar.

Posle akcije koju je na društvenim mrežama pokrenuo njegov dugogodišnji prijatelj Milan Stepanović, a pridružili se mnogi širom Srbije i sveta, pomoć je počela da stiže.

"Korak ili dva nedostaju da mu se kupi jedna garsonjerica i da zauvek rešimo Lazarov stambeni problem", navodi Stepanović.

Dobio je i nove patike, garderobu.

Kako ističe Lazar, najvažnije je da je dobio nove drugare koji ga podržavaju. 

"Napravljen mu je prvi put u životu rođendan, na kome je bilo 50 ljudi, torta, gde je dobio poklone i tako njegovoj sreći nije bilo kraja. Pokazalo se da je on izuzetno šarmantan i kulturan domaćin", objašnjava Stepanović.

Lazaru, međutim, još nije ponuđen posao u Somboru. Dok čeka, on trči. Posle Pariza čeka ga humanitarni maraton u Somboru i Beogradski maraton.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво